Nagy sikert arattak a Pollákos diákok az I. Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyen

Nagy sikert arattak a Pollákos diákok az I. Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyen

A versenyt a múlt héten pénteken tartották meg a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumában, melynek szervezője és támogatója két neves elektronikai, informatikai területen dolgozó világcég a Rohde & Schwarz és a National Instruments Hungary Kft. volt. A cégek nem titkolt szándéka az, hogy az oktatást a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően fejlesszék és a versenyen sikeresen szereplő diákokat később munkavállalóként alkalmazzák. Az országos versenyen 18 induló közül a 2. helyezést szerezte meg iskolánk csapata, melynek tagjai: Tóth Csaba és Sánta Patrik Dániel, 12. A osztályos tanulóink. Felkészítő tanáruk: Ágoston Csaba.

A verseny első feladata egy saját építésű eszköz bemutatása volt, ezt követően korszerű SMD forrasztástechnológiával építettek egy áramkört és digitális oszcilloszkóppal tesztelték a működését.

A diákjaink a saját építésű Jacob’s Ladder elnevezésű ívoltó készülékkel pályáztak. (Az utolsó fotón látható az ívoltó készülék működés közben is, ez a kép a „Mi a pálya?” elnevezésű pályaorientációs rendezvényen készült.)

Linkek

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.